0
Daal med stegt spidskål og lynsyltede gulerødder

Daal med stegt spidskål og lynsyltede gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødder
1 min.
Syltede gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, og snit dem i tynde skiver med en kniv.

Kom gulerødderne i en skål, og dæk dem med en lys eddike. Kom ca. 1 tsk sukker pr. kuvert i skålen, og rør godt rundt. Lad gulerødderne trække i lagen indtil servering.

røde linserløgdaalkrydderi
5 min.
Daal

Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler.

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter løgene, til de er møre uden at tage farve.

Tilsæt så krydderblandingen, og lad den sautere med et minut eller to. Tilsæt linserne, og dæk med vand. Tilsæt også et skud salt.

Lad det hele simre stille og roligt under låg, til linserne er helt kogt ud. Tilsæt mere vand løbende, hvis gryden er ved at koge tør.

spidskål
20 min.
Spidskål

Del spidskålet i kuvertstykker. Steg dem på en pande i en smule olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Krydr med salt.

kikærtermynte
25 min.
Kikærter

Dræn kikærterne, og tilsæt dem til daalen. Lad dem varme med.

Pluk mynten ud i blade.

30 min.
Anretning

Dræn gulerødderne, og vend dem sammen med mynten.

Anret daal i en dyb tallerken med spidskål og gulerødder ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.