0
Daal med stegt spidskål og lynsyltede gulerødder

Daal med stegt spidskål og lynsyltede gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødder
1 min.
Syltede gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, og snit dem i tynde skiver med en kniv.

Kom gulerødderne i en skål, og dæk dem med en lys eddike. Kom ca. 1 tsk sukker pr. kuvert i skålen, og rør godt rundt. Lad gulerødderne trække i lagen indtil servering.

røde linserløgdaalkrydderi
5 min.
Daal

Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler.

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter løgene, til de er møre uden at tage farve.

Tilsæt så krydderblandingen, og lad den sautere med et minut eller to. Tilsæt linserne, og dæk med vand. Tilsæt også et skud salt.

Lad det hele simre stille og roligt under låg, til linserne er helt kogt ud. Tilsæt mere vand løbende, hvis gryden er ved at koge tør.

spidskål
20 min.
Spidskål

Del spidskålet i kuvertstykker. Steg dem på en pande i en smule olivenolie i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Krydr med salt.

kikærtermynte
25 min.
Kikærter

Dræn kikærterne, og tilsæt dem til daalen. Lad dem varme med.

Pluk mynten ud i blade.

30 min.
Anretning

Dræn gulerødderne, og vend dem sammen med mynten.

Anret daal i en dyb tallerken med spidskål og gulerødder ovenpå.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?