0
Daal på gule linser med naanbrød og tomater

Daal på gule linser med naanbrød og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
daalkrydderirødløg
1 min.
Daal

Start med at tænde ovnen på 230 grader varmluft til brødene. 

Pil løgene og del dem i to lige store dele. Skær den ene halvdel i både.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et skud olivenolie. Sautér løgbådene, til de begynder at tage farve i kanten. Tilsæt så daalkrydderiet, og lad det stege med et minut eller to. Kom linserne op i gryden, dæk det hele med vand, og lad det simre i 10-15 min., til linserne er kogt ud til en grød. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. mere vand løbende, hvis det er nødvendigt.

cashewnødderrødløgcherry- eller blommetomaterlimekoriandergrøn chilipeber
10 min.
Grønt

Snit den anden halvdel af løgene ultra fint med en skarp kniv eller et på mandolinjern. Snit også chilien i tynde skiver. 

Halvér tomaterne, og kom dem op i en skål sammen med rødløg, chili (efter smag), lidt salt, masser af limesaft og et godt skud friskkværnet peber. Vend det hele rundt, og lad det trække indtil servering.

Rist nødderne på en tør pande, og hak dem groft. Hak ligeledes korianderen - både stilke og blade.

Nødder og koriander vendes i salaten lige inden servering.

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
20 min.
Brød

Del hver dejkugle i to, og rul dem tyndt ud på et melet bord. Dryp med lidt olivenolie, drys med naan krydderiblandingen, og bag brødene i ovnen, til de er gyldne og flotte.

30 min.
Anretning

Anret daal i en dyb tallerken med grønt ovenpå, og brød på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?