Kløer: Bland citronsaft, hakkede persilleblade og 3 spsk. olie sammen, vend krabbekløerne deri og lad dem marinere i køleskabet natten over.
Hak løg og hvidløg og snit chilien i tynde skiver. Kom det hele i en stor gryde sammen med øl og 1 dl vand. Krydr med salt og peber og kog lagen op. Tag krabbekløerne op af marinaden (som kasseres) og læg dem i gryden. Læg låg på gryden og damp i ca. 15 min. til de er møre. Giv dem hver især et ”gok” med en kødhammer eller lignende inden servering, så de er nemmere at gå til.
Grønt: Skær alle grøntsagerne i ensartede ”tændstikstrimler”. Varm lidt olie op i en wok og læg først gulerødder og løg i. Rist i 2 min., tilsæt derefter babymajs, peberfrugt og squash og rist yderligere 2-3 min. Pisk kokosmælk, peanutbutter og limesaft sammen med 2 spsk. soja. Kom blandingen i wokken, varm hurtigt igennem og smag til.
Anret en portion grøntsager i bunden af 2-3 dybe tallerkner, læg krabbekløerne ovenpå og dryp med lidt ølsky og drys med friskhakket koriander.
Server med ris, nudler eller godt brød samt en sprød grøn salat med fx mango til.
Kommentarer og forslag til opskriften