0

Dampede krabbekløer i øl med lynstegt grønt, kokos og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kløer: Bland citronsaft, hakkede persilleblade og 3 spsk. olie sammen, vend krabbekløerne deri og lad dem marinere i køleskabet natten over.

Hak løg og hvidløg og snit chilien i tynde skiver. Kom det hele i en stor gryde sammen med øl og 1 dl vand. Krydr med salt og peber og kog lagen op. Tag krabbekløerne op af marinaden (som kasseres) og læg dem i gryden. Læg låg på gryden og damp i ca. 15 min. til de er møre. Giv dem hver især et ”gok” med en kødhammer eller lignende inden servering, så de er nemmere at gå til.

Grønt: Skær alle grøntsagerne i ensartede ”tændstikstrimler”. Varm lidt olie op i en wok og læg først gulerødder og løg i. Rist i 2 min., tilsæt derefter babymajs, peberfrugt og squash og rist yderligere 2-3 min. Pisk kokosmælk, peanutbutter og limesaft sammen med 2 spsk. soja. Kom blandingen i wokken, varm hurtigt igennem og smag til.

Anret en portion grøntsager i bunden af 2-3 dybe tallerkner, læg krabbekløerne ovenpå og dryp med lidt ølsky og drys med friskhakket koriander.

Server med ris, nudler eller godt brød samt en sprød grøn salat med fx mango til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.