0
Dampet blomkål i urtecreme med nye ovnkartofler og stegt lyssej

Dampet blomkål i urtecreme med nye ovnkartofler og stegt lyssej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerhvidløg
1 min.
Kartofler

Start med at tænde din ovn på 220 grader. 

Skrub kartoflerne grundigt. Vend dem med en god olivenolie, salt og friskværnet peber. Kom dem op i et ildfast fad sammen med hvidløgsfeddene, og bag det hele i ca. 20-25 minutter, indtil kartoflerne har taget godt med farve og er blevet møre.

 

lyssejfilet med skind
5 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

blomkålcitron
10 min.
Blomkål

Del blomkålet i store buketter, gerne med noget af stokken på. Kom buketterne op i en stor gryde, og tilsæt vand, så buketterne er halvt dækkede. Tilsæt lidt salt og et godt skud olivenolie. Damp buketterne under låg ved mellemhøj varme i ca 5-6 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.

Kom herefter kålet op i en skål, og riv citronskal fint henover.

creme fraiche 18%citronpersille
15 min.
Urtecreme

Vask persillen, hvis det nødvendigt. Brug en stavblender og blend persille, både stilke og blade, og creme fraichen til en lind creme. Tilsæt evt. en lille smule vand. Hvis du ikke har en blender, kan du alternativt hakke persillen superfint med en kniv. Gem evt. en lille smule blade til anretning.

Smag cremen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

lyssejfilet med skind
20 min.
Lyssej

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken ca. 3-4 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret de dampede blomkålsbuketter med urtecremen henover, fisken ved siden af og ovnkartoflerne til.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?