0
Dampet blomkål med shivid polo, græskarkerner og sorghum

Dampet blomkål med shivid polo, græskarkerner og sorghum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghumrødløg
1 min.
Bagte løg

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skræl rødløgene, og halvér dem. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre. Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert, kan du stege løget langsomt på en pande, til det er helt mørt.

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom sorghum i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre. Det tager ca. 15 minutter. Kom sorghum i en sigte, og lad dem dryppe af.

blomkålshivid polocreme fraiche 38%
10 min.
Blomkål

Skær blomkålen ud i store buketter, og kom dem ned i en stor gryde. Kom lidt vand i, så det lige dækker bunden. Damp buketterne under låg i ca. 4-5 min., til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt.

Når kålen er færdig, tager du den op af gryden, og hælder evt. overskydende vand væk. Kom creme fraiche og krydderblanding op i gryden, og giv den et opkog. Kom kålen tilbage i gryden, og vend forsigtigt rundt.

græskarkerner
15 min.
Græskarkerner

Spred græskarkernerne ud på en tallerken eller bageplade, og sæt den ind nederst i ovnen. Lad dem bage med i ca. 10 min, så de tager lidt farve.

Laver du mad til 1 kuvert, kan du riste kernerne på en pande istedet for ovn.

hjertesalat
20 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. Del de største blade i mindre stykker.

citron
30 min.
Anretning

Anret sorghum, bagte løg og salat i bunden af en dyb tallerken. Anret den cremede blomkål ovenpå, og sørg for at få alt saucen med fra gryden. Riv citron fint henover retten, og drys med græskarkerner.

Velbekomme!

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?