0
Dampet broccoli på bønnepuré med krydrede gulerødder og feta

Dampet broccoli på bønnepuré med krydrede gulerødder og feta

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorte  bønnerhvidløg
1 min.
Bønnepuré

Start med at pille hvidløg. Snit dem fint og sautér dem af et minuts tid i en gryde i et godt skud olivenolie. Tilsæt bønnerne til gryden - og ca. 1/2 dl af bønnevandet per kuvert.

Lad bønnerne simre ca. 5 min under låg - og blend dem så herefter til en grov puré med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet peber.

broccoli
5 min.
Broccoli

Skyl broccolien, skær den ud i store buketter og kom dem op i en gryde, med vand, så bunden lige er dækket - og et skud salt. Damp buketterne under låg i ca. 5-7 min, til de lige nøjagtigt er møre.

solsikkekernersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailgulerødder med top
10 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne, fjern toppen og halvér dem på langs. Varm en stor pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg gulerødderne til de har taget godt med farve over det hele og er blevet møre med bid - ca. 7-10 min.

Skyl tomaterne og halvér dem.

Når gulerødderne næsten er færdige tilsætter du tomater og solsikkekerner til panden og lader det stege med til tomaterne har smidt væsken. Træk panden fra varmen og tilsæt harissa og vend godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber.

feta
30 min.
Anretning

Smør bønnepuréen ud i bunden af den dyb tallerken og anret gulerødder og broccoli ovenpå. Slut af med at komme brud af ost henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?