Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl pastinakkerne, og skær dem ud i store tern.
Skræl stokken på broccolien med en kartoffelskræller, fjern det nederste af bunden med en kniv, og skær broccolien ud i kuvertstykker.
Skær svampene ud i tykke strimler.
Pil hvidløgene.
Dræn kikærterne for vand, og kom dem op i en blender med et godt skud olivenolie og lidt frisk hvidløg. Smag dig frem, det er ikke sikkert, at du skal bruge alt hvidløget.
Kør kikærterne til en grov mos, og justér evt. konsistensen med en smule vand, men pas på, at den ikke bliver for tynd.
Kom mosen op i en gryde, og varm den stille og roligt igennem. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og evt. lidt mere olivenolie.
Kom broccolistykkerne op i en stor gryde, der er stor nok til, at stykkerne ikke ligger for meget oveni hinanden. Tilsæt lidt salt og vand til gryden, så bunden lige er dækket. Læg låg på gryden, og damp broccolien ca. 5-6 min., til den er mør. Tilsæt mere vand til gryden, hvis den skulle være ved at dampe tør.
Varm en pande godt op ved middel varme, tilsæt lidt olie, og sautér pastinakternene ca. 4-5 min., til de er møre. Kom valnødderne på panden, og lad dem sautere med det sidste minuts tid.
Skær æblet i tern.
Kom pastinakker, æbler og valnødder op i en skål.
Skru en anelse op for panden, og steg svampene et par minutter. Kom dem derefter op til pastinakkerne. Vend krydderblandingen i, og smag til med lidt salt.
Anret mosen i bunden af en tallerken med svampe, æbler, pastinakker og nødder ovenpå. Servér den dampede broccoli ved siden af.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Kommentarer og forslag til opskriften