0
Dampet broccoli på kikærtemos med stegte svampe og pastinakker

Dampet broccoli på kikærtemos med stegte svampe og pastinakker

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
østershattebroccolipastinak
1 min.
Grønt

Start med at skylle broccoli og skrælle pastinakker.

Skræl stokken på broccolien med en kartoffelskræller og fjern det nederste af bunden med en kniv. Skær broccolien ud i kuvertstykker. 

Skær pastinakkerne i store tern og pluk svampene ud i tykke strimler.

hvidløg
5 min.
Kikærtemos

Pil hvidløgene.

Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en blender med et godt skud olivenolie og lidt frisk hvidløg. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt hvidløgen - smag dig frem. Kør kikærterne til en grov mos og juster evt. konsistensen med en smule vand, men pas på at den ikke bliver for tynd.

Kom mosen op i en gryde og varm den stille og roligt igennem - og smag til med salt, godt med friskkværnet peber og evt. lidt mere olivenolie.

østershattebroccolivalnøddekernerza'atar
15 min.
Grønt

Kom broccolistykkerne op i en stor gryde, der er stor nok til at stykkerne ikke ligger for meget oveni hinanden. Tilsæt lidt salt og vand til gryden, så bunden lige er dækket. Læg låg på gryden og damp broccolien mør - ca. 5-6 min. Tilsæt mere vand til gryden, hvis den skulle være ved at dampe tør.

Varm en pande godt op ved middel varme, tilsæt lidt olie og sautér pastinakternene til de er møre - ca- 4-5 min. Kom valnødderne på panden og lad dem sautere med det sidste minuts tid.

Kom pastinakker og valnødder op i en skål. Skru en anelse op for panden og steg svampene et par minutter. Kom dem derefter op til pastinakkerne. Vend krydderblandingen sammen med svampe, valnødder og selleri - og smag til med lidt salt.

25 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en tallerken med svampe, pastinakker og nødder ovenpå - og den dampede broccoli på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?