0
Dampet broccoli på kikærtemos med stegte svampe og pastinakker

Dampet broccoli på kikærtemos med stegte svampe og pastinakker

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

østershattebroccolipastinak
1 min.
Grønt

Skræl stokken på broccolien med en kartoffelskræller, fjern det nederste af bunden med en kniv, og skær broccolien ud i kuvertstykker. 

Skræl og skær pastinakkerne i store tern, og pluk svampene ud i tykke strimler.

hvidløgkikærter i vand
5 min.
Kikærtemos

Pil hvidløgene, og dræn kikærterne for vand.

Kom kikærterne op i en blender med et godt skud olivenolie og lidt frisk hvidløg (smag dig frem med hvidløget).

Kør kikærterne til en grov mos, og justér evt. konsistensen med en smule vand, men pas på at den ikke bliver for tynd.

Kom mosen op i en gryde, og varm den stille og roligt igennem. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og evt. lidt mere olivenolie.

østershattebroccolivalnøddekernerza'atar
15 min.
Grønt

Kom broccolistykkerne op i en stor gryde, der er stor nok til, at stykkerne ikke ligger for meget oveni hinanden. Tilsæt lidt salt og vand til gryden, så bunden lige er dækket.

Læg låg på gryden, og damp broccolien i ca. 5-6 min., til den er mør. Tilsæt mere vand til gryden, hvis den skulle være ved at dampe tør.

Varm en pande godt op ved middel varme, tilsæt lidt olie og sautér pastinakternene i ca. 4-5 min., til de er møre.

Kom valnødderne på panden, og lad dem sautere med det sidste minuts tid.

Kom pastinakker og valnødder op i en skål.

Skru en anelse op for panden, og steg svampene et par minutter.

Kom derefter svampene op i skålen til pastinakker og valnødder, og vend krydderblandingen deri. Smag til med lidt salt.

25 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en tallerken med svampe, pastinakker og nødder ovenpå og den dampede broccoli på siden.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
665 kcal
Fedt:
43,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
37,8 g
heraf sukkerarter:
16,4 g
Kostfibre:
18,6 g
Protein:
21,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?