0

Dampet filet royal af torsk på svampe/persillebund med jordskokkesauce og fuldkornspasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Dup fileterne tørre, skær dem i mindre portioner og krydr med salt og peber. Læg dem i 4 dl kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Damp fisken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med at det ikke bulderkoger, så koges fisken i stykker - det skal kun lige holdes under kogepunktet. Lad efterfølgende fisken trække i fonden i ca. 5 min. (væk fra komfuret).

Jordskokkesauce: Hak løget og skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Rist begge dele i lidt olie. Tilsæt 1 dl fond og lad det koge til væden næsten er væk. Hæld fløden på og lad saucen koge tyk (hvis du bruger mælk i stedet for fløde, kan saucen jævnes med maizena). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Svampe/persille: Soigner svampene og rødløget. Skær svampene i mindre stykker og hak rødløget. Rist begge dele sammen på en pande i olie og smag til med salt og peber. Tilsæt under omrøring (lige før servering) friskhakket persille og smør.

Server sammen med fuldkornspasta.

Kommentarer og forslag til opskriften