0

Dampet filet royal af torsk på svampe/persillebund med jordskokkesauce og fuldkornspasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Dup fileterne tørre, skær dem i mindre portioner og krydr med salt og peber. Læg dem i 4 dl kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Damp fisken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med at det ikke bulderkoger, så koges fisken i stykker - det skal kun lige holdes under kogepunktet. Lad efterfølgende fisken trække i fonden i ca. 5 min. (væk fra komfuret).

Jordskokkesauce: Hak løget og skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Rist begge dele i lidt olie. Tilsæt 1 dl fond og lad det koge til væden næsten er væk. Hæld fløden på og lad saucen koge tyk (hvis du bruger mælk i stedet for fløde, kan saucen jævnes med maizena). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Svampe/persille: Soigner svampene og rødløget. Skær svampene i mindre stykker og hak rødløget. Rist begge dele sammen på en pande i olie og smag til med salt og peber. Tilsæt under omrøring (lige før servering) friskhakket persille og smør.

Server sammen med fuldkornspasta.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?