
Flødeost: Rør flødeost, fløde, 1 spsk. peberrod, ¼ tsk. friskkværnet sort peber og ¼ tsk. salt godt sammen og smag til – tilsæt mere peberrod, hvis ønsket. Stil osten på køl indtil servering.
Salat: Skræl rødbederne og skær dem i halve eller kvarte. Vend dem sammen med lidt olie, timian, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre i en 175 grader varm ovn (ca. 30 min.). Læg valnødderne på en anden bageplade, sæt dem i ovnen i 5-7 min. til de er let gyldne og lad dem køle helt af. Læg de varme rødbeder i en skål, vend dem straks sammen med balsamico og honning og lad dem trække til de er tempererede. Skyl salaten, slyng den tør og snit de rensede forårsløg i tynde skrå skiver. Fordel salaten i flotte dybe tallerkner, kom rødbederne ovenpå og dryp marinaden over som dressing. Drys med edamame bønner, forårsløg og grofthakkede valnødder og server.
Fisk: Lav pænt store stykker bagepapir til hver person og læg dem ved siden af hinanden. Rul fileterne sammen og fordel dem på midten af papirstykkerne, så de ligger helt tæt sammen. Krydr med salt og peber, luk bagepapiret sammen om rullerne og luk papiret godt til. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i den 175 grader varme i 10-12 min. til fiskene er møre. Læg pakkerne på hver deres sidetallerken, åbn dem let og fordel flødeosten i pakkerne. Drys med friskhakket dild og server straks sammen med salaten.
Giv masser af grovflutes med kerner og koldt smør til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften