0

Dampet glashvarfilet med krydret flødeost og salat af bagt rødbede, edamame bønner, forårsløg og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Flødeost: Rør flødeost, fløde, 1 spsk. peberrod, ¼ tsk. friskkværnet sort peber og ¼ tsk. salt godt sammen og smag til – tilsæt mere peberrod, hvis ønsket. Stil osten på køl indtil servering.

Salat: Skræl rødbederne og skær dem i halve eller kvarte. Vend dem sammen med lidt olie, timian, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre i en 175 grader varm ovn (ca. 30 min.). Læg valnødderne på en anden bageplade, sæt dem i ovnen i 5-7 min. til de er let gyldne og lad dem køle helt af. Læg de varme rødbeder i en skål, vend dem straks sammen med balsamico og honning og lad dem trække til de er tempererede. Skyl salaten, slyng den tør og snit de rensede forårsløg i tynde skrå skiver. Fordel salaten i flotte dybe tallerkner, kom rødbederne ovenpå og dryp marinaden over som dressing. Drys med edamame bønner, forårsløg og grofthakkede valnødder og server.

Fisk: Lav pænt store stykker bagepapir til hver person og læg dem ved siden af hinanden. Rul fileterne sammen og fordel dem på midten af papirstykkerne, så de ligger helt tæt sammen. Krydr med salt og peber, luk bagepapiret sammen om rullerne og luk papiret godt til. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i den 175 grader varme i 10-12 min. til fiskene er møre. Læg pakkerne på hver deres sidetallerken, åbn dem let og fordel flødeosten i pakkerne. Drys med friskhakket dild og server straks sammen med salaten.

Giv masser af grovflutes med kerner og koldt smør til.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?