Fisk: Del fisken i 4 portioner, krydr med salt og peber og sæt fisken på køl. Damp fisken i ca. 10 min. i en lille gryde i letsaltet vand til kødet kan skilles i lameller.
Kompot: Skyl æblerne (brug fx Cox Orange), skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skræl jordskokkerne og skær dem i tern på 1 cm. Soigner skalotteløget og hak det fint. Læg æbler, jordskokker og skalotteløg i et ovnfast fad smurt med olivenolie. Tilsæt friskhakket estragon (gem lidt til pynt) og 2 dl æblejuice og krydr med salt og peber. Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min.
Sauce: Karryen ristes let i en gryde sammen med ½ spsk. olivenolie. Tilsæt sukker, citronsaft, ½ dl æblejuice og 2½ spsk. vand. Lad det småsimre i 5 min., tag gryden fra varmen og vent ca. 5 min. Pisk ca. ½ dl olivenolie i den lune karrymasse til en tyk sauce og smag til med salt og peber.
Anretning: Fordel kompotten på tallerknerne, læg fisken oven på, dryp med saucen og pynt med lidt frisk estragon.
Server sammen med løse ris, pasta eller små kartofler.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()