Tomatkompot: Halver cherrytomaterne og sauter dem i lidt olie på en pande i ca. 4 min. sammen med lidt timian, presset hvidløg, salt og peber. Lige inden servering tilsættes fintskårne løgringe fra skalotteløget.
Laks: Hæld vand i en sauterpande (så det kan dække ca. 1/3 af fisken). Tilsæt salt og laurbærblad. Skær laksen i portionsstykker, hvis det ikke allerede er gjort. Bring vandet i kog og placer laksestykkerne i panden med skindsiden opad. Skru ned for varmen så vandet ikke bulderkoger og damp laksen i vandet i ca. 8-10 min. Hvis du ønsker en sauce til retten, kan du lave den af vandet fra laksen, som du koger ind og tilsætter lidt fiskesennep og fløde.
Asparges: Fjern den træede del på aspargeserne ved at brække dem af. Skyl aspargeserne og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 min. (afhængig af tykkelse). Kog dem ikke for længe - de smager bedst, hvis der er bid i.
Servering: Fjern skindet på laksen lige inden servering. Anret i portioner hvor hver portion pyntes med lidt tyndstrimlet frisk mynte. Server sammen med små (nye) kartofler.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
Kommentarer og forslag til opskriften