0

Dampet lyssej med bønner og linser med purløgssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skinkeskiver: Alle former for tynde skinkeskiver kan benyttes. Læg skiverne på et stykke bagepapir og bag dem sprøde i ovnen.

Lyssej: Skær fisken i 4 portionsstykker, der er ens i højden. Kog hønsefonden op i en gryde og læg portionsstykkerne i gryden. Lad det småsimre til fisken er mør (ca. 8 min.).

Bund af linser og bønner: Nip bønnerne og damp dem møre med sprødt bid i lidt letsaltet vand (min. 5-7 min.). Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre. Kog linserne møre i lidt vand i ca. 2 min. Hæld væden fra linserne. De grønne bønner skæres i mindre stykker og sauteres i lidt olie/smør i en gryde sammen med linserne i min. 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Purløgssauce: Tag fisken op af gryden og hold den varm. Kog væden fra fisken op og tilsæt fløden. Lad den koge godt ind. Smag til med salt, peber evt. lidt mere hønsefond. Tilsæt masser af hakket purløg.

Anret fisken oven på de sauterede bønner, pynt med den sprøde skinke og server purløgssaucen ved siden af.

Retten serveres med små kartofler eller brød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?