Nudler: Opblød nudlerne i varmt vand til de er møre og dryp dem godt af. Skyl spirerne og snit chilier, kastanjer og forårsløg (gem to til fisken) i tynde skiver. Varm en wok rigtigt godt op, kom 2 spsk. olie ved og tilsæt 2 spsk. finthakket hvidløg, 2 spsk. finthakket ingefær og de snittede forårsløg. Vend det hurtigt sammen, kom spirer, chilier og kastanjer ved og lynsteg 1 min. Tilsæt 4 spsk. sojasauce, sherry, hønsefond, salt og peber, kog op og vend nudlerne i. Varm igennem og server straks.
Fisk: Dup fiskefileterne tørre, rul dem sammen og læg dem i et fad. Drys med 2 spsk. fintrevet ingefær og lidt salt, kom en smule vand ved og dæk til med stanniol. Damp fisken mør ved 175°C. Snit imens 2 forårsløg i helt tynde skiver og snit 2 fed hvidløg i tynde skiver. Varm 1 spsk. olie og sesamolien op og brun hvidløgsskiverne deri. Tag fisken ud af ovnen, dryp med 3 spsk. sojasauce og drys med forårsløg. Fordel til slut hvidløg og olie henover og server straks.
Giv fx dampede grønne grøntsager og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften