Sauce: Hak skalotteløgene og riv renset ingefær helt fint - du skal bruge 2 spsk. til saucen. Halver blommerne, fjern stenene og skær frugtkødet i tern. Varm lidt olie op i en kasserolle og sauter løgene klare deri. Tilsæt blommer, ingefær, sojasauce, sake og brun farin og lad det kun lige simre i 3-4 min. til blommerne begynder at blive bløde. Smag til.
Grønt: Del pak choy’en i kvarte på langs og skyl den godt. Trim forårsløgene og skær dem i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Giv hver sukkerært et skråsnit på midten og skær hvidløgsfeddet i tynde skiver. Hak lidt renset ingefær helt fint (du skal bruge ca. 1 spsk.). Varm sesamolie og 2 spsk. almindelig olie godt op i en wok og tilsæt forårsløg og pak choy. Rist det i 2 min. og tilsæt derefter sukkerærter, hvidløg, ingefær, 2 spsk. fish sauce og ¾ dl vand. Sauter i 3-5 min. til grøntsagerne er møre - men stadig sprøde - og smag til.
Fisk: Trim citrongræs og chili og snit dem i fine tynde skiver. Fold fileterne en gang på midten og læg dem i et lille ovnfast fad. Drys med citrongræs og chili og dryp med fish sauce. Krydr let med friskkværnet peber og dæk fadet til med stanniol. Sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min. til fisken kun lige er mør og mælkehvid.
Server sammen med jasminris og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften