Grønt: Skrub jordskokker og kartofler rigtig godt og skær dem i grove klodser. Damp dem i en smule letsaltet vand i 10 min. under tætsluttende låg. Kom imens et godt skvæt olivenolie i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 200 grader, mens grøntsagerne damper. Skær 1½ citron i grove stykker. Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe tørre. Tag fadet ud af ovnen og hæld forsigtigt jordskokker og kartofler i. Pres citronstykkerne let henover inden de vendes i sammen med salt og peber. Bag det hele i 30-40 min. til grøntsagerne er møre, gyldne og sprøde i kanterne. Vend grøntsagerne forsigtigt rundt, pres den sidste halve citron over og drys med friskhakket persille. Høvl flager af parmesan over og server straks.
Fisk: Skyl grønkålen godt og fjern de grove midterribber. Del bladene i meget brede strimler og kom dem i en sauterpande sammen med hvidvin, finthakket hvidløg, 2 spsk. smør, lidt salt og peber. Læg låg på, kog op og damp dem i 5-7 min. ved middel varme. Krydr imens fileterne med salt og peber, rul dem sammen og fæstn dem med tandstikkere. Læg fiskerullerne oven på kålen, fordel resten af smørret på rullerne og damp videre under låg i yderligere 5-7 min. til fisk og kål er møre.
Server sammen med en lækker rødbedetzatziki, grøn salat og groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften