0

Dampet rødspætte på karamelliseret pastinakpuré med krydderurtesalat og semitørrede tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pastinakpuré: Skrub eller skræl pastinakkerne, pil løg og hvidløg og skær det hele i mindre tern. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt pastinakker, løg og hvidløg og krydr med salt og peber. Sauter ved god varme til pastinakkerne lige begynder at tage farve og skru ned til lav varme. Lad det sautere stille og roligt i 30-40 min. under jævnlig omrøring til pastinakkernes eget sukker trækker ud og karamellisere rødderne - det skal nå at tage en god mørk farve og næsten blive til mos. Rør fløden i, blend det med stavblenderen til en blød puré og smag til med salt og peber - sød, blød og intens!

Salat: Pluk bladene af krydderurterne (vælg "bløde" krydderurter: fx persille, dild, basilikum, kørvel, estragon), kom dem i en skål - stilkene kasseres - og vend med klippet purløg, lidt olivenolie, salt og peber.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad. Rør fonden sammen med fintrevet skal og saft fra hele citronen. Hæld det ned til rødspætterullerne, dæk fadet til med stanniol og damp rullerne i en 175 grader varm ovn i ca. 15 min. til rullerne er møre.

Anretning: Kom en god skefuld puré i bunden af 4 dybe tallerkner. Læg 2-3 fiskeruller ovenpå, top med krydderurtesalaten og semitørrede tomater og server straks.

Server sammen med råstegte kartofler og groft brød med koldt smør.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia