0

Dampet rødtunge med confiterede kartofler, bacon, asparges og citron/purløgshollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Laves i god tid! Skrub kartoflerne godt, flæk dem på langs og læg dem i en lille bradepande med ½ liter olivenolie, laurbærblade, peberkorn og et godt nip salt. Sæt dem i en 125 grader varm ovn i 1-1½ time (til de er møre) - vend forsigtigt rundt på dem et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, dæk det med stanniol og et klæde og lad dem trække i olien i 20 min. Sigt olien fra (den kan bruges igen!) og server kartoflerne, mens de stadig er lune.

Fisk og topping: Skær baconen i tynde "tændstikker", rist dem gyldne ved middel varme på en tør pande og dryp dem af på køkkenrulle. Rul fileterne og læg dem i et lille ovnfast fad. Krydr med salt og peber, hæld 1 dl vin i fadet og dæk det tæt til med stanniol. Damp rullerne møre i ovnen ved 175 grader mens kartoflerne trækker i oien (ca. 20 min.). Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Skær aspargeserne igennem på langs og damp dem knapt møre i letsaltet vand (ca. 2 min.). Hæld vandet fra, tilsæt 1 spsk. smør, revet skal fra 1 citron (gem citronen - du skal bruge saften til saucen) og et nip salt. Vend det forsigtigt sammen og lad det trække under låg i 2-3 min. Tag stanniolen af fadet, hæld væden fra fisken og top fiskerullerne med asparges (+ smørsaucen) og ristet bacon.

Sauce: Pres saften fra begge citroner og hæld det i en kasserolle sammen med ½ dl hvidvin og hvidvinseddiken. Kog det op og lad det koge ind til en fjerdedel. Skru ned til lav varme og pisk det kolde smør i - en lille klump ad gangen. Smag til med salt, rør fintsnittet purløg i og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?