0
Dampet rødtunge med friturestegte løgringe og braiserede porrer

Dampet rødtunge med friturestegte løgringe og braiserede porrer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Løg: Varm majsolien (du kan også bruge vindruekerneolie) i en tykbundet gryde. Der skal minimum være ½ cm olie i bunden af gryden og gerne mere. Pil løgene og skær dem i så tynde skiver som muligt (der skal være ca. 220 g løg, når de er pillede). Skil skiverne i ringe. Frituresteg løgene i gryden - lidt ad gangen - til de er gyldentbrune. Rør forsigtigt for at skille ringene ad. Tag løgene op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Porrer: Start med at lave en vinaigrette: Rør vineddiken sammen med basamico, olivenolie, 1 tsk. salt og ¼ tsk. friskværnet hvid peber. Skær de rensede porrer i mindre stykker (se billedet). Hvis de er meget store, kan de halveres først. Blancher dem i letsaltet kogende vand til de er meget møre (skal føles som færdigkogte kartofler). Tag dem op med en hulske og læg dem derefter i en skål med koldt vand for at afbryde kogningen. Tag dem op og lad dem dryppe af. Bland porrerne sammen med vinaigretten i en sauterpande og varm op under omrøring. Rør purløg og persille i. Smag til med salt og peber og hold dem varme.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og friskkværnet sort peber. Lav 1 eller 2 ikke gennemgående snit i siden på fileterne og fold dem sammen. Damp fisken forsigtigt i 5-7 min. i en gryde under låg med lidt kogende vand til den er mælkehvid.

Anretning: Tag porrerne op af sauterpanden med en hulske og fordel dem på 4 tallerkner. Læg fiskefileterne oven på, drys de friturestegte løg over og server straks.

Server sammen med små kartofler eller ovnbagte rodfrugter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?