0

Dampet rødtungefilet på blød puré af ærter, persillerod og mynte med lynristet grønkål og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Fløde, Mandler, Soya, Sesam, Gluten, Nødder, Fiskeben, Selleri, Hvidvin

Fremgangsmåde

Puré: Hak løg og hvidløg. Skræl persillerødderne og skær dem i tern. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løgene klare, tilsæt hvidløg og persillerødder og sauter videre til de lige begynder at tage lidt farve. Hæld fonden på, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 10 min. til rødderne er godt møre. Tilsæt ærter og fløde og kog det lige op. Kom det hele i en blender sammen med mynte og lidt citronsaft og blend det helt glat. Hæld det tilbage i gryden, smag til med citron, salt og peber og juster - konsistensen skal være som en meget tyk suppe. Hold puréen varm indtil anretning, sigt væden fra fisken i gryden (når denne er dampet færdig) og smag til.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Hæld Noilly Prat (eller hvidvin) ved, dæk til med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (til kødet er mælkehvidt). Sigt væden fra fisken over i ærtepuréen og hold fisken varm indtil anretning.

Grønkål: Skyl kålen godt og slyng den tør. Fjern de grove ribber og snit bladene i 3 mm tynde strimler. Varm et skvæt olie godt op i en wok eller på en pande og rist kålen med salt og peber i ca. 2 min. til den lige begynder at falde sammen.

Anretning: Fordel puréen i bunden af 4 dybe tallerkner og fordel fiskerullerne i midten. Top med ristet grønkål, dryp med den gode olivenolie og drys med grofthakkede ristede mandler.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?