0

Dampet skærising med cremet brasiliansk peanut/kokossauce, ristet kokos, frisk koriander og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Pil hvidløgene, skræl ingefæren og rens chilierne. Kom det hele i en foodprocessor sammen med paprika og hak det fint sammen. Pil skalotteløgene, hak dem fint og sauter dem i lidt olie ved sagte varme i ca. 10 min. Tilsæt hvidløgsblandingen og sauter videre i 3 min. Tilsæt tomater, kokosmælk, peanutbutter og hønsefond og lad det simre stille og roligt i ca. 20 min. til saucen er tyk og cremet. Rør saften fra 1 limefrugt i og smag til med salt og peber. Juster smagen efter behag; tilsæt fx mere peanutbutter, fond, limesaft, paprika eller ingefær, hvis ønsket.

Topping: Rist kokosmelet gyldent på en tør pande under jævnlig omrøring og lad det køle af. Skær 1 limefrugt i både og hak korianderen groft.

Ris: Skyl risene grundigt under koldt vand og hæld dem i en gryde. Kog 6 dl vand i en elkeddel, hæld vandet over risene og kog dem op. Skru ned til lav varme så snart risene koger og lad dem simre i ca. 15 min. til vandet lige er absorberet. Løsn risene med en gaffel og server straks.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Dæk til med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til kødet er mælkehvidt.

Fordel risene på flotte tallerkner og top med fiskerullerne. Hæld saucen over så den dækker fisken og drys med kokosmel og koriander. Pynt med en limebåd og server straks med en sprød salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?