0

Dampet skærising med cremet brasiliansk peanut/kokossauce, ristet kokos, frisk koriander og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Pil hvidløgene, skræl ingefæren og rens chilierne. Kom det hele i en foodprocessor sammen med paprika og hak det fint sammen. Pil skalotteløgene, hak dem fint og sauter dem i lidt olie ved sagte varme i ca. 10 min. Tilsæt hvidløgsblandingen og sauter videre i 3 min. Tilsæt tomater, kokosmælk, peanutbutter og hønsefond og lad det simre stille og roligt i ca. 20 min. til saucen er tyk og cremet. Rør saften fra 1 limefrugt i og smag til med salt og peber. Juster smagen efter behag; tilsæt fx mere peanutbutter, fond, limesaft, paprika eller ingefær, hvis ønsket.

Topping: Rist kokosmelet gyldent på en tør pande under jævnlig omrøring og lad det køle af. Skær 1 limefrugt i både og hak korianderen groft.

Ris: Skyl risene grundigt under koldt vand og hæld dem i en gryde. Kog 6 dl vand i en elkeddel, hæld vandet over risene og kog dem op. Skru ned til lav varme så snart risene koger og lad dem simre i ca. 15 min. til vandet lige er absorberet. Løsn risene med en gaffel og server straks.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Dæk til med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til kødet er mælkehvidt.

Fordel risene på flotte tallerkner og top med fiskerullerne. Hæld saucen over så den dækker fisken og drys med kokosmel og koriander. Pynt med en limebåd og server straks med en sprød salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.