Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft - gerne i god tid.
Skræl glaskål og gulerødder, og skær dem i lange tynde stænger.
Kom rodfrugterne op på en bageplade, dryp dem med lidt olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre.
Skyl kålen, og skær den over på midten på langs. Kom kålen op i en gryde, og tilsæt en smule vand, så bunden lige er dækket. Damp kålen under låg i 4-5 min., til den er mørnet let, men stadig har bid. Tag herefter kålen op af gryden.
Kom creme fraiche op i en skål, og riv osten fint ned i. Smag til med fishsauce, godt med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie i 3-4 min. på den ene side. Steg dem derefter max 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Krydr med lidt salt.
Lun bollerne i ovnen i ca. 5 min.
Skær kålen ud i grove, mundrette stykker, og vend dem sammen med dressingen.
Anret kål, bagte rodfrugter og fisk på en tallerken med boller på siden.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()