0
Dampet spidskål a la Cesar med stegt lange og grove boller

Dampet spidskål a la Cesar med stegt lange og grove boller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Mælk, Fisk, Nødder, Gluten, Hvedemel, Fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
stave af gulerødder og glaskål
1 min.
Rodfrugter

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft - gerne i god tid. Kom rodfrugterne op på en bageplade, dryp dem med lidt olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre.

spidskål
5 min.
Kål

Skyl kålen, og skær den over på midten på langs. Kom kålen op i en gryden, og tilsæt en smule vand, så bunden lige er dækket. Damp kålen under låg i 4-5 min., til den er mørnet let, men stadig har bid. Tag herefter kålen op af gryden.

creme fraiche 18%parmigiano reggiano (Parmesan)fishsaucecitron
10 min.
Dressing

Kom creme fraiche op i en skål, og riv osten fint ned i. Smag til med fishsauce, godt med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

langefilet uden skind
15 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie i 3-4 min. på den ene side. Steg dem derefter max 30 sekunder på den anden side. Krydr med lidt salt.

Lun bollerne i ovnen i ca. 5 min.

25 min.
Anretning

Skær kålen ud i grove, mundrette stykker og vend dem sammen med dressingen.

Anret kål, bagte rodfrugter og fisk på en tallerken med boller på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?