0

Dampet torsk i kokosmælk på stegte ris med karry, forårsgrønt, æble og æg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Bælg ærterne, snit forårsløgene i tynde skrå skiver og hak 3 fed hvidløg fint. Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Snit aspargeserne i ½ cm tynde skiver med et skråt snit. Befri æblet for stilk og kernehus og skær æblekødet i små tern. Pisk æg og hvider godt sammen. Varm olie i en wok og rist asparges og forårsløg i 2-3 min. Tilsæt æble, hvidløg, ærter og karry og rist i yderligere 1-2 min. Kom risene i og varm igennem. Tilsæt den rå æggemasse og vend rundt til det hele har fået en lækker, cremet konsistens. Smag til og server straks.

Fisk: Hak 1 fed hvidløg helt fint, snit citrongræsset i tynde skiver og kom begge dele i en sauterpande sammen med kokosmælk, revet limeskal, limesaft, farin, fish sauce og sambal oelek. Kog det langsomt op under jævnlig omrøring. Dup fisken tør og skær den i portionsstykker. Læg fiskestykkerne i den simrende sauce, læg låg på og damp dem møre (ca. 7 min.). Tag låget af, drys med grofthakket koriander og server.

Server sammen med en grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?