0

Dampet torsk med citron/pinje/persillecouscous og nem abrikossauce med et twist af sennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Sennep, Fløde

Fremgangsmåde

Couscous: Hæld couscoussen i en skål og overhæld den med kogende fond til det dækker med ca. ½ cm. Lad den suge - løst tildækket - i 10 min. og findel derefter grynene med en gaffel. Pluk imens persillen og hak bladene fint. Vend dem i den lune couscous sammen med fintrevet citronskal, rosiner, ristede pinjekerner, 3 spsk. olie og et godt nip salt og peber. Vend det hele godt sammen, smag til med citronsaft, salt og peber og server straks.

Sauce: Rør marmelade, sennep og fløde sammen i en lille kasserolle og varm det op under omrøring. Smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken i 4 ensartede portionsstykker og krydr dem let med salt og peber. Læg dem i en lille bradepande, dæk tæt til med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. til den kun lige akkurat er mør.

Fordel den lune couscoussalat på midten af 4 tallerkner. Læg et stykke fisk oven på og top med abrikossauce.

Server sammen med bagte gulerødder, en sprød grøn salat og tyrkisk pidebrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?