0
Dampet kulmule med karrybyg og broccoli

Dampet kulmule med karrybyg og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

kulmulefilet med skind
3 min.
Fisk

Skær fisken i mindre stykker, krydr den med salt, og lad den stå ude til senere.

broccoliFennikelSød chilisaucecitronristet sesamolie
5 min.
Salat

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skyl broccoli og fennikel grundigt, og skær dem i mundrette stykker. Lad dem koge i ca. 3 min. indtil de er blevet møre, men bevarer lidt bid.

Dræn vandet fra. Lige før servering vendes grøntsagerne i sweet chili, citronsaft og sesamolie, og smages til med salt og peber.

kokosmælkgrøn karrypasta
20 min.
Karrybyg

Dræn vandet fra perlebyggen. Kom karrypasta og kokosmælken i, og bring det til at simre. Lad det simre, indtil det får en cremet konsistens. Smag til med salt og evt. lidt sukker.

25 min.
Fisk

Kom fisken med skindsiden opad i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage, og skindet kan trækkes fra kødet. Hæld vandet fra, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken med karrybyg og salat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?