0
Dampet torsk med nye løg, nye gulerødder og rød karry

Dampet torsk med nye løg, nye gulerødder og rød karry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Løg og gulerødder: Soigner løg og gulerødder (lad lidt af toppen blive på) og del dem på langs i 2 halvdele. Læg dem i en stor sautépande, tilsæt 2 spsk vand, lidt salt og en god smørklat. Det er vigtigt, at du ikke hælder for meget vand ved - grøntsagerne skal kun dampes lidt, hvorefter de skal stege færdige i smørret. Steg ved svag varme til de har taget lidt farve. Krydr med salt og smør.

Fisk: Del fisken i 4 portioner og krydr med salt og peber. Hæld 1½ dl hvidvin i en sauterpande (med låg), placer portionstykkerne i panden og damp dem under låg ved svag varme i ca. 10-12 min til fisken er færdig. Juster evt. mængden af væde med lidt vand hvis vinen fordamper.

Glace af rød karry: Tag fisken op af panden og lad den hvile tildækket mens du laver resten. Tilsæt ½ tsk rød karrypasta til lagen i panden og monter ca. 30 g smør i lagen (til den har en cremet konsistens).

Anret som vist på billedet pyntet med brøndkarse.

Server gerne sammen med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften