0

Dampet torsk med persille/mynte/hvidløgssmørsauce og rødbedesalat med frisk spinat, citrusdressing og ahornkandiserede valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Skrub rødbederne, læg dem i et ovnfast fad og dæk til med stanniol - klem stanniolen ned om og imellem rødbederne, så de er helt omsluttet. Bag dem møre i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. (afhængig af størrelse). Smelt imens 1 tsk. smør i en lille kasserolle, rør ahornsirup og et nip salt i og kog op. Rør valnødderne i, så de er godt dækket og kog ind til siruppen "klistrer". Bred nødderne ud på bagepapir og sæt dem ovnen sammen med rødbederne i 8-10 min. til de er flot karamelliserede. Køl af og hak dem groft. Hak skalotteløget helt fint og pisk det sammen med 1 tsk. fintrevet appelsinskal, 4 spsk. appelsinsaft, 1-2 spsk. citronsaft, 3 spsk. olivenolie, salt og peber og smag til. Pil rødbederne og skær dem i bidder. Skyl spinaten, slyng den tør og bred den ud på et flot fad. Fordel rødbederne ovenpå og drys med de hakkede nødder.

Sauce: Hak hvidløg, plukket persille og mynte fint hver for sig. Smelt 3 spsk. smør og rist hvidløgene deri til de kun lige begynder at tage farve. Tag gryden af varmen og rør persille, mynte, lidt citronsaft, salt og peber i. Smag til og hold saucen lun indtil brug.

Fisk: Riv skallen fra hele citronen i strimler vha. et juliennejern eller en tyndskræller - undgå det bitre hvide under skallen. Kom strimlerne i et lille ovnfast fad sammen med hvidvin (eller fiskefond) og krydr med peber og et nip salt. Læg fileterne overst i fadet, dæk fadet med stanniol og damp fileterne møre ved 200 grader i ca. 12 min. Løft fileterne forsigtigt op af væden og anret dem på varme tallerkner.

Dryp med saucen og server sammen med rødbedesalaten og fx små kogte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?