0

Dampet torsk på bund af fennikel og dertil svampesauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dampet torsk på bund af fennikel: Fold fileterne så de er ens i højden. Fold hver filet 2 gange (3 lag) - så du får et højt stykke torsk. Krydr med salt. Skær fennikelen (lille) i tynde strimler og hak 1 skalotteløg i tern. Svits begge dele i lidt olie i en gryde (sautépande) i ca. 1 min. Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt 1 dl hvidvin. Placér fileterne ovenpå fennikelen, læg låg på og lad dem dampe ved jævn varme i ca. 5 min. Tag panden af blusset og lad den trække i yderligere 5 min. inden servering.

Svampesauté: Sauter svampene i lidt smør på en pande. Tilsæt lidt hvidvin og lad det koge helt væk. Tilsæt derefter fløde og lad det kog ind til en cremet konsistens. Tilsæt finthakket skalotteløg og krydr med salt og peber.

Server retten med råstegte kartoffelbåde.

Kommentarer og forslag til opskriften