0
Dampet torsk på svampe/persillebund med jordskokkesauce

Dampet torsk på svampe/persillebund med jordskokkesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem i den kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Damp fisken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med at det ikke bulderkoger - skru evt. ned for varmen undervejs. Lad efterfølgende fisken trække i fonden (4 dl) i ca. 5 min. (væk fra varmen).

Jordskokkesauce: Hak løget og skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Rist begge dele i lidt olie. Tilsæt 1 dl fond og lad det koge til væsken er næsten væk. Hæld fløde/mælk på og lad saucen koge tyk. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft (hvis du bruger mælk kan saucen jævnes med maizena).

Svampe/persille: Rist svampene sammen med det hakkede rødløg og smag til med salt og peber. Tilsæt - lige før servering - den hakkede persille og smørret.

Christian anbefaler kartofler til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.