Fisk: Fileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem i den kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Damp fisken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med at det ikke bulderkoger - skru evt. ned for varmen undervejs. Lad efterfølgende fisken trække i fonden (4 dl) i ca. 5 min. (væk fra varmen).
Jordskokkesauce: Hak løget og skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Rist begge dele i lidt olie. Tilsæt 1 dl fond og lad det koge til væsken er næsten væk. Hæld fløde/mælk på og lad saucen koge tyk. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft (hvis du bruger mælk kan saucen jævnes med maizena).
Svampe/persille: Rist svampene sammen med det hakkede rødløg og smag til med salt og peber. Tilsæt - lige før servering - den hakkede persille og smørret.
Christian anbefaler kartofler til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften