Kødet røres med halvdelen af pochetta-krydderiet, salt, samt evt. et æg pr. 300 g kød ( kan undlades ), til farsen er sej. Lad farsen stå og trække mens grøntsagerne ordnes.
Porrerne renses, skylles og skæres i stykker på omkring 2-3 cm.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver ( brug evt. en mandolin )
Steg grøntsagerne i smør eller olie en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Når porren er ved at blive mør, tilsættes den anden halvdelen af porchetta-krydderiet og fløden. Kog op og smag til med salt og peber.
Hvis grøntsagerne virker meget "tørre", tilsættes lidt vand eller mælk.
Sæt panden i ovnen og lad grøntsagerne bage til de er møre, og overfladen gylden.
20 min.
Frikadeller og gnavegrønt
Frikadellerne formes, og steges i smør på en pande.
Gulerødderne skrælles og anrettes i en skål som gnavegrønt.
30 min.
Anretning
Servér frikadellerne og gulerødder til grøntsagsfadet.
Kommentarer og forslag til opskriften
Bonusinfo
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Kommentarer og forslag til opskriften