0
Deller med cremede rodfrugter i fad og gnavegrønt

Deller med cremede rodfrugter i fad og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrefløde 38% (piskefløde)bagekartoflerPorchetta krydderi fra ASA*
1 min.
Grøntsager
  1. Forvarm ovnen til 220 grader.

  2. Kødet røres med halvdelen af pochetta-krydderiet, salt, samt evt. et æg pr. 300 g kød ( kan undlades ), til farsen er sej. 
    Lad farsen stå og trække mens grøntsagerne ordnes.

  3. Porrerne renses, skylles og skæres i stykker på omkring 2-3 cm.

  4. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver ( brug evt. en mandolin )

  5. Steg grøntsagerne i smør eller olie en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. 
    Når porren er ved at blive mør, tilsættes den anden halvdelen af porchetta-krydderiet og fløden.  Kog op og smag til med salt og peber.

  6. Hvis grøntsagerne virker meget "tørre", tilsættes lidt vand eller mælk.

  7. Sæt panden i ovnen og lad grøntsagerne bage til de er møre, og overfladen gylden.
gulerødder
20 min.
Frikadeller og gnavegrønt
  1. Frikadellerne formes, og steges i smør på en pande.

  2. Gulerødderne skrælles og anrettes i en skål som gnavegrønt.
30 min.
Anretning

Servér frikadellerne og gulerødder til grøntsagsfadet.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?