0
Daal med grønkål, spejlæg, grillet avocado og bagte løg

Daal med grønkål, spejlæg, grillet avocado og bagte løg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødløg
1 min.
Løg

Skræl løgene og skær dem i kvarte. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Tænd ovnen på 220 grader og bag løgene i ovnen til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 20 min.

 

 

røde linserdaalkrydderiflåede og hakkede tomater
4 min.
Linser

Skyl linserne grundigt i en sigte, tilsæt dem til en gryde og kom vand i, så det dækker rigeligt. Lad linserne koge stille og roligt. Når linserne har kogt ca. 15 min tilsætter du de hakkede tomater og daalkrydderi og lader det koge videre ca. 5-10 min mere. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Bemærk, hvis du laver mad til 1 person skal du kun bruge ca. halvdelen af de hakkede tomater.

grønkålavokadolime
10 min.
Grønkål

Skyl grønkålen grundigt og rib kålen af de groveste stilke. Pluk kålen ud i mundrette bider.

Halvér avocadoen, fjern stenen og tag de halve avocadoer ud af skrællen.

Varm en pande godt op, tilsæt en smule olie og steg grønkålen hårdt i 3-4 minutter til den er faldet lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tør panden af med et stykke køkkenrulle og steg herefter avocadoerne på skærefladen på panden til de har taget lidt farve - ca. 1 minut.

Krydr avocadoen grundigt med salt og masser af fintrevet limeskal og saft.

æg2
20 min.
Spejlæg

Vask panden. Sæt den over på mellem varme og tilsæt lidt olie eller en klat smør. Steg æggene, så blommen stadig er smilende - og krydr med salt og friskværnet peber.

25 min.
Anretning

Anret daalen i bunden af en dyb tallerken med bagte løg, grønkål, avocado og spejlæg ovenpå.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.