Skræl løgene og skær dem i kvarte. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Tænd ovnen på 220 grader og bag løgene i ovnen til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 20 min.
Skyl linserne grundigt i en sigte, tilsæt dem til en gryde og kom vand i, så det dækker rigeligt. Lad linserne koge stille og roligt. Når linserne har kogt ca. 15 min tilsætter du de hakkede tomater og daalkrydderi og lader det koge videre ca. 5-10 min mere. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bemærk, hvis du laver mad til 1 person skal du kun bruge ca. halvdelen af de hakkede tomater.
Skyl grønkålen grundigt og rib kålen af de groveste stilke. Pluk kålen ud i mundrette bider.
Halvér avocadoen, fjern stenen og tag de halve avocadoer ud af skrællen.
Varm en pande godt op, tilsæt en smule olie og steg grønkålen hårdt i 3-4 minutter til den er faldet lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tør panden af med et stykke køkkenrulle og steg herefter avocadoerne på skærefladen på panden til de har taget lidt farve - ca. 1 minut.
Krydr avocadoen grundigt med salt og masser af fintrevet limeskal og saft.
Vask panden. Sæt den over på mellem varme og tilsæt lidt olie eller en klat smør. Steg æggene, så blommen stadig er smilende - og krydr med salt og friskværnet peber.
Anret daalen i bunden af en dyb tallerken med bagte løg, grønkål, avocado og spejlæg ovenpå.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()