0
Dijon-kylling med spinat og soltørrede tomater på rigatoni

Dijon-kylling med spinat og soltørrede tomater på rigatoni

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindspinatzittauerløgcherry- eller blommetomatersoltørret tomat tapenade
1 min.
Klargøring

En stor gryde godt saltet vand sættes over at koge til pastaen.

Spinaten skylles meget grundigt, og slynges tør.

Løgene snittes fint.

Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

Kyllingebrysterne saltes let på kødsiden, og hviler på en tallerken, til de skal steges.

15 min.
Grøntsager og kylling

Pastaen koges al dente, og drænes. Gem 1-3 dl af kogevandet til at spæde saucen op med senere.

Imens pastaen koger, klargøres resten af retten:

Kyllingen steges i olie i en stor pande eller stegegryde, der kan rumme hele retten til sidst.
Start med at stege kyllingen på skindsiden, og vend den først, når skindet er sprødt og gyldent. Giv den derefter 1-2 min. på kødsiden, og så er den klar til at trække færdig på en tallerken.

Løgene sauteres ved medium varme i stegefedtet fra kyllingen.

Skru helt op for varmen, og tilsæt tomaterne og tomat-tapenaden. Lad det stege et par minutter, tilsæt så dijon-sennep, og lad den stege med et minuts tid.

Spinaten hældes ned i panden/gryden, og steges med til den falder lidt sammen.

Tilsæt fløden samt den drænede pasta.  

Lad fløden reducere under omrøring, til den laver en cremet sauce omkring pastaen. Hvis saucen bliver for tør, tilsættes lidt af det gemte kogevand fra pastaen.

 

 

30 min.
Servering

Pasta og grøntsager hældes op i et forvarmet fad, kyllingen skæres i skiver og anrettes ovenpå.  
Giv et godt drej peber ovenpå.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?