0
Dild-citronbagte rødspættefilet med peberfrugt og æblecouscous

Dild-citronbagte rødspættefilet med peberfrugt og æblecouscous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, kød og jord.

1 min.
Grøntsager

Riv den gule del af citronskrællen fint.

Pluk og hak dilden. Gem nogle fine blade til pynt.

Skær peberfrugt og tomat i fine tern.

Skær æble i både.

Skagenfood Secret-kryddericouscouscitrontomatergrøn peberfrugtrød peberfrugtæblerdild
10 min.
Æblecouscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække tildækket med film i 5 min. Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer krydderiblandingen (brug halvdelen her). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, saft og lidt fintrevet skræl af den gule del af citronen (gem lidt til fisken). Tilsæt hakket dild, æblebåde og peberfrugt- og tomattern. Smag til med salt og peber.

Skagenfood Secret-krydderismørrødspættefilet
15 min.
Fisk:

Rør lidt blødt smør med det resterende krydderi og lidt citronskræl. Læg fiskefileterne på et spækbræt, og krydr med salt og peber. Fordel lidt smør på hver filet, og fold dem på den lange led. Smørret kan også undlades, og så kan du i stedet bare krydre fisken med krydderiet og lidt citronskræl. Kom de foldede fileter i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med lidt salt, og dryp et par dråber olivenolie over. Kom fisken i en 180 grader forvarmet ovn i 8-10 min.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet, pyntet med det sidste dild.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.