0
Dild-citronbagte rødspættefilet med peberfrugt og æblecouscous

Dild-citronbagte rødspættefilet med peberfrugt og æblecouscous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, kød og jord.

1 min.
Grøntsager

Riv den gule del af citronskrællen fint.

Pluk og hak dilden. Gem nogle fine blade til pynt.

Skær peberfrugt og tomat i fine tern.

Skær æble i både.

Skagenfood Secret-kryddericouscouscitrontomatergrøn peberfrugtrød peberfrugtæblerdild
10 min.
Æblecouscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække tildækket med film i 5 min. Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer krydderiblandingen (brug halvdelen her). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, saft og lidt fintrevet skræl af den gule del af citronen (gem lidt til fisken). Tilsæt hakket dild, æblebåde og peberfrugt- og tomattern. Smag til med salt og peber.

Skagenfood Secret-krydderismørrødspættefilet
15 min.
Fisk:

Rør lidt blødt smør med det resterende krydderi og lidt citronskræl. Læg fiskefileterne på et spækbræt, og krydr med salt og peber. Fordel lidt smør på hver filet, og fold dem på den lange led. Smørret kan også undlades, og så kan du i stedet bare krydre fisken med krydderiet og lidt citronskræl. Kom de foldede fileter i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med lidt salt, og dryp et par dråber olivenolie over. Kom fisken i en 180 grader forvarmet ovn i 8-10 min.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet, pyntet med det sidste dild.

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?