0
Dild og citronbagt laks med spidskål, kartofler og smørsauce

Dild og citronbagt laks med spidskål, kartofler og smørsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 220 grader.
  2. Gør klar til fiskepakkerne. Læg flere lag stanniol på kryds og tværs ovenpå hinanden på en bageplade.
    Du kan også vælge at bruge bagepapir.  Smør staniolen der hvor fisken skal ligge med smør eller olie.
  3. Fiskeportionerne krydres med salt og pakkes ved siden af hinanden ( tæt, men lige uden at de rører ved hinanden) på stanniolen sammen med fintsnittet dild ( gem lidt til pynt ), tynde citronskiver og store smørklatter. 
    Det er vigtigt at man bruger rigeligt smør til denne opskrift, så bliver fisken bedst ( man behøver ikke at spise al smørsaucen efterfølgende..).  Opskriften kan også laves med neutral olivenolie.
    Luk pakken så den er helt tæt.
    Dildstilkene kommer over i kartoffelvandet og koger med der.
  4. Kartoflerne sættes over at koge i godt saltet vand. Når de er møre hældes vandet fra og kartoflerne holdes lune i et dybt fad, der kan rumme både fisk og grøntsager.
  5. Når ovnen er varm lægges fiskepakken ind i ovnen og bager 10-17 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til. Tag pakken ud, tjeck at fisken lige er blevet uigennemsigtig og lad den derefter hvile pakket indtil I skal spise.  Fisken er bedst hvis den kun lige netop er blevet varm i midten.
  6. Mens fisken bager snittes spidskålen utra-fint og sauteres i smør og 1/4 dl vand pr. kålhovede i kartoffelgryden. Når kålen lige er faldet sammen efter et par minutter, krydres den godt med salt og peber og hviler under låg.

    Anretning:  Kålen lægges over på fadet ved siden af kartoflerne og laksen placeres ovenpå kålen.  Smørsaucen fra staniolpakkerne dryppes over fisken.  Pynt med dild og citronskiverne fra fiskepakkerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.