
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen i god tid på 200 grader varmluft.
Skær kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem i ovnen til de er gyldne og møre - ca. 25 min.
Hak ca. 1 lille spsk kapers pr kuvert fint med en kniv. Bland ca. 1 spsk mayo og 1 spsk creme fraiche pr kuvert sammen med kapers og smag til med salt og friskværnet sort peber.
Sørg for at jordskokkerne er helt rene men du behøver ikke skrælle dem. Skær dem i små tern med en kniv. Skær også æblet i samme størrelse tern. Snit rødløget super super tyndt - gerne på et mandolinjern.
Bland jordskokker, æbler og rødløg i en skål. Bemærk, du skal sikkert ikke bruge alt rødløget - det kan nemt komme til at overdøve salaten, smag dig frem. Vend det hele rundt med lidt olivenolie.
Lun dellerne på en varm pande med en smule olie i 2-3 min. på hver side eller kom dem i ovnen ca. 5 min.
Anret kartofler, deller og salat på en tallerken og kom til sidst en god skefuld tatarsauce til.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften