Puré: Hak et skalotteløg fint og sauter det i lidt olie til de er klare – de må ikke få farve. Kom de drænede bønner ved og sauter yderligere et par minutter. Tilsæt revet parmesan og 25 g smør og rør til osten er smeltet. Purer bønnerne med en stavblender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Riv citronskallen, hak oreganoen groft og bland begge dele sammen med salt og peber. Skær alle fiskefileterne over på den brede led og læg halvdelen op på et spækbræt. Fordel krydderblandingen derpå og læg en skive parmaskinke på hver. Slut af med den anden halvdel fiskefileter og hold hver ”sandwich” sammen med en tandstik. Varm 25 g smør og tilsvarende olivenolie op på en pande og steg fiskene gyldne på begge sider. Tag fisken af panden og fortsæt med saucen.
Sauce: Hak et skalotteløg og begge hvidløgsfed fint og sauter det i fedtstoffet fra fisken sammen med kapers til løgene er klare. Hæld hvidvin på og lad det koge ind til en koncentreret sauce. Smag til med salt og peber.
Server retten med fx små nykogte kartofler og dampede grønne grøntsager.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften