Skrub kartoflerne godt og skær dem i ikke for tykke skiver. Vend dem i olie, salt og peber og fordel dem pænt i et ildfast fad. Forbag kartoflerne ved 200°C i 10 min.
Rens imens fiskene og dup dem tørre. Lav 3 dybe rids på hver side af fiskene og gnid lidt olie, salt og peber ind i.
Skær skalotteløgene i tynde både, hak hvidløgsfed fint og halver cherrytomaterne. Vend alle tre dele med lidt olie, salt og peber. Riv rosmarinbladene af kvistene og hak dem fint. Tag kartoflerne ud, hæld portvinen på og fordel løg og tomat henover. Drys med rosmarin og læg fiskene ovenpå. Pres citronsaften over og dryp med olivenolie. Bag yderligere 15-20 min. til fisken er gennembagt og grøntsagerne møre.
Drys med finthakket persille og server med brød og grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften