0
Dukkah-bagt kuller med salat af nye kartofler, vandmelon, pecorino og solsikke mikrogrønt

Dukkah-bagt kuller med salat af nye kartofler, vandmelon, pecorino og solsikke mikrogrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 minutter.

Lad kartoflerne dampe af i et dørslag et par minutter, del dem i tykke skiver og kom dem over i en skål. Vend med rigeligt god olivenolie, salt og peber.

solsikkekerner
10 min.
Solsikkekerner

Kom solsikkekernerne i et ildfast fad, og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader, til de er gyldne. Hak dem, eller knus dem let i en morter, og drys med lidt fint salt.

15 min.
Salat

Skær melon i mundrette stykker uden skal og kerner.

Del salaten i mundrette bidder.

Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie. Riv citronskal (kun det gule) og kom i. Lad dressingen trække i 5-10 minutter.

Riv pecorino på et rivejern.

Vend kartofler med revet ost, 1/3 af dukkah'en, melon, salat, dressing samt halvdelen af både de ristede solsikkekerner og solsikke mikrogrønt. Smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skinddukkah
25 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min.

solsikkekernersolsikke mikrogrønt
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste mikrogrønt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mikrogrønt er små, spæde planter, der er dyrket fra frø og høstes, når de kun er et par centimeter høje. De er befinder sig lige efter spirer stadiet, og inden de bliver til babyplante. Mikrogrønt er kendt for deres koncentrerede smag og ernæringsmæssige tæthed, hvilket gør dem til en populær tilføjelse til alle retter. 
De kan være en kilde til friske smag og næringsstoffer året rundt. Mikrogrønt kan dyrkes imellem 7-25 dage, alt efter sort. Dette gør mikrogrønt til en bæredygtig næringskilde, da den bruger 90% mindre vand end konventionelle grøntsager. De kan dyrkes under kunstig vækst lys, i knust kokosskal som er et inert medie, det betyder bakterier ikke binder sig til rødder, de har mere luft, og kan hurtigere søge vand.

Mikrogrønt af koriander har mange sundhedsmæssige fordele:

  1. Fremmer fordøjelsen og næringsstofabsorption.
  2. Antiinflammatoriske egenskaber.
  3. Rig på antioxidanter, reducerer risiko for sygdomme.
  4. Kan hjælpe med kolesterolreduktion og blodsukkerkontrol.
  5. Indeholder vitaminer som A, C, og K, mineraler som calcium, magnesium, kalium, jern, fiber og essentielle olier for ekstra sundhedsfordele.