Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 minutter.
Lad kartoflerne dampe af i et dørslag et par minutter, del dem i tykke skiver og kom dem over i en skål. Vend med rigeligt god olivenolie, salt og peber.
Kom solsikkekernerne i et ildfast fad, og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader, til de er gyldne. Hak dem, eller knus dem let i en morter, og drys med lidt fint salt.
Skær melon i mundrette stykker uden skal og kerner.
Del salaten i mundrette bidder.
Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie. Riv citronskal (kun det gule) og kom i. Lad dressingen trække i 5-10 minutter.
Riv pecorino på et rivejern.
Vend kartofler med revet ost, 1/3 af dukkah'en, melon, salat, dressing samt halvdelen af både de ristede solsikkekerner og solsikke mikrogrønt. Smag til med salt og peber.
Del fisken i portionsstykker, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min.
Som vist på billedet. Drys med de sidste mikrogrønt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Mikrogrønt af koriander har mange sundhedsmæssige fordele:
Kommentarer og forslag til opskriften