0
Dukkahbagt mørksej med stegt cremet blomkål med ricotta fra la Treccia, basilikum & orecchiette

Dukkahbagt mørksej med stegt cremet blomkål med ricotta fra la Treccia, basilikum & orecchiette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Durumhvedemel, Hasselnødder, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
orecchiette pasta
1 min.
Pasta:

Kog pastaen i godt saltet vand efter anvisning på posen. Dræn vandet fra, og vend pastaen med lidt god olivenolie. 

dukkahricotta fra la Trecciacitronblomkålbasilikumorecchiette pasta
5 min.
Cremet blomkål med ricotta fra la Treccia

Del blomkål i mindre stykker, og kog det mørt under låg med en smule vand, salt og smør. Brug kun lige nok vand til, at det fordamper undervejs (et par spsk. er ofte nok), og dampningen går over i en let stegning i det tilbageværende smør. Lad blomkålen stege, til de bliver nøddebrune og helt møre. Krydr undervejs med halvdelen af dukkah'en samt salt og peber. Mos blomkålene til en grov mos, og vend den med ricotta og de kogte pasta. Smag til med revet citronskræl og hakket basilikum. Gem en smule af begge dele til pynt.

mørksejfilet uden skinddukkah
10 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med det sidste dukkah, salt og peber. Bag stykkerne i en 160 grader varm ovn i 8-12 min., til de netop er gennemvarme og deler sig i flager ved et let tryk.

basilikumcitron
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top fisken med pasta og blomkål. Drys med det sidste dukkah og pynt evt. med basilikum. Riv lidt citronskræl og drys over sammen med dråber af god olivenolie.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?