Ovnen forvarmes til 220 grader varmluft. Lad et par bageplader med bagepapir på stå i ovnen, mens den varmer op.
Hvis du laver mad til 2 pers, skal du kun bruge en enkelt bageplade.
Kålen deles i kvarte, og skæres derefter i både på 1-2 cm's tykkelse.
Citronen skylles, og halvdelen af den skæres i tynde skiver. Resten af citronen skal bruges senere. Nødderne hakkes groft.
Kål-bådene fordeles i et enkelt lag på bagepladerne, dryppes generøst med olie, og krydres med salt og peber.
Fordel citronskiverne ovenpå kålen, og sæt pladen i ovnen.
Vend kålen efter 10 minutter, hæld nødderne ned imellem bådene, og dryp evt. med lidt ekstra olie.
Lad kålen bage i ca. 20 min. i alt, til den er sprød-mør.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken. Når risene er færdige, lægges en god smørklat ovenpå, og risene trækker under låg, til I skal spise.
Fiskefileterne krydres med en smule salt, og foldes sammen til små pakker. Det har ikke så meget at sige, hvordan de ser ud.
Purløget snittes ultra-fint, og røres ned i creme fraichen.
Smag til med lidt fintrevet skal fra resten af citronen, lidt citronsaft, evt. et nip sukker, salt og peber.
Fiskepakkerne lægges ovenpå kålen, de dryppes med lidt god olie, og dukkaen drysses over.
Bradepanderne sættes tilbage i ovnen og bager i 5-10 min., til fisken lige netop er gennembagt. Tilberedningstiden varierer, efter hvor mange du laver mad til.
Fisken tages af bagepladerne, og anrettes på et fad. Fordel kålen omkring fisken, og dryp dressingen over. Risene gives til.
~Velbekomme ~
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften