0
Dukkahbagt rødspættefilet med salat af nye kartofler, spidskål, solsikkekerner og purløg

Dukkahbagt rødspættefilet med salat af nye kartofler, spidskål, solsikkekerner og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Salat:

Kog kartoflerne møre i rigeligt godt saltet vand, pil dem, bræk dem i rustikke stykker og vend dem sammen med lidt salt og citronsaft. Sæt dem til side. Soigner og skyl kålen og snit den så fint du kan. Bland kartofler og kål sammen med 2/3 af dukkah'en samt revet parmesan (brug det halve her). Pres citronsaft over og dryp med god olivenolie. Vend rundt og smag til med salt og peber.

solsikkekerner
5 min.
Ristede solsikkekerner:

Kom solsikkekerner i et ildfast fad og drys med lidt olivenolie samt fint salt – rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.

rødspættefiletdukkah
25 min.
Fisk:

Læg fileterne ved siden af hinanden på et skærebræt. Krydr med salt og peber og fordel det halvdelen af det sidste dukkahblanding på fileterne. Fold fileterne sammen på langs og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp lidt god olivenolie over og drys det sidste dukkah på igen. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 7-8 min.

purløg1parmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet - klip purløg over til sidst og drys de ristede solsikkekerner samt evt. lidt ekstra høvlet parmesan over.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?