Kog kartoflerne møre i rigeligt godt saltet vand, pil dem, bræk dem i rustikke stykker og vend dem sammen med lidt salt og citronsaft. Sæt dem til side. Soigner og skyl kålen og snit den så fint du kan. Bland kartofler og kål sammen med 2/3 af dukkah'en samt revet parmesan (brug det halve her). Pres citronsaft over og dryp med god olivenolie. Vend rundt og smag til med salt og peber.
Kom solsikkekerner i et ildfast fad og drys med lidt olivenolie samt fint salt – rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.
Læg fileterne ved siden af hinanden på et skærebræt. Krydr med salt og peber og fordel det halvdelen af det sidste dukkahblanding på fileterne. Fold fileterne sammen på langs og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp lidt god olivenolie over og drys det sidste dukkah på igen. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 7-8 min.
Som vist på billedet - klip purløg over til sidst og drys de ristede solsikkekerner samt evt. lidt ekstra høvlet parmesan over.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften