0
Dukkahbagt lyssejfilet med ovnbagte rodfrugter samt yoghurt & tahin dressing

Dukkahbagt lyssejfilet med ovnbagte rodfrugter samt yoghurt & tahin dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pastinakdukkahhvidløgbagekartofler
1 min.
Bagte rodfrugter og hvidløg:

Skræl bagekartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i stave. Del hvidløget i hele upillede fed. Kom rodfrugterne og de hele hvidløgsfed i en skål, og vend dem med en generøs portion olivenolie (2-3 spsk pr person), lidt salt samt halvdelen af dukkah'en. Kom det i et ildfast fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir. Pas på, rodfrugterne ikke ligger i lag, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er møre og gyldne. Vend evt. rundt et par gange undervejs.

yoghurt 3,5 %tahincitron
5 min.
Yoghurt & tahin dressing:

Rør yoghurt og tahin sammen med citronsaft og lidt skal. Smag til med salt og peber. 

dukkahlyssejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i 3-4 mindre stykker pr person. Kom dem i en skål, og drys med salt og det sidste dukkah. Vend rundt sammen med et par skefulde hvedemel. 5 minutter før rodfrugterne er klar, fordeles fisken omkring rodfrugterne, og ovnen skrues op på 250 grader. Bag til fisken lige har fået en mælkehvid farve, helst i max 4-5 minutter.

bredbladet persille
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel tahin-yoghurtdressingen omkring, og drys med masser af grofthakket persille.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?