Skræl bagekartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i stave. Del hvidløget i hele upillede fed. Kom rodfrugterne og de hele hvidløgsfed i en skål, og vend dem med en generøs portion olivenolie (2-3 spsk pr person), lidt salt samt halvdelen af dukkah'en. Kom det i et ildfast fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir. Pas på, rodfrugterne ikke ligger i lag, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er møre og gyldne. Vend evt. rundt et par gange undervejs.
Rør yoghurt og tahin sammen med citronsaft og lidt skal. Smag til med salt og peber.
Del fisken i 3-4 mindre stykker pr person. Kom dem i en skål, og drys med salt og det sidste dukkah. Vend rundt sammen med et par skefulde hvedemel. 5 minutter før rodfrugterne er klar, fordeles fisken omkring rodfrugterne, og ovnen skrues op på 250 grader. Bag til fisken lige har fået en mælkehvid farve, helst i max 4-5 minutter.
Som vist på billedet. Fordel tahin-yoghurtdressingen omkring, og drys med masser af grofthakket persille.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kundekommentarer ()