0
Dukkahbagt mørksejfilet med salat af violette vitelotte kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner og brøndkarse

Dukkahbagt mørksejfilet med salat af violette vitelotte kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 

  1. Rør en dressing af lige dele tahin, olivenolie og vand og smag til med citronsaft og lidt sukker/honning
  2. Kom solsikkekerner i et ildfast fad, og drys med lidt olivenolie samt fint salt. 
  3. Rist kernerne gyldne i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Knus eller hak dem groft
  4. Kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand, pil dem, bræk dem i rustikke stykker og vend dem sammen med lidt salt og citronsaft. Sæt dem til side. 
  5. Soigner og skyl kålet, fjern de yderste blade samt stokken og snit kålet, så fint du kan. 
  6. Bland de kogte kartofler og den rå kål sammen med halvdelen af dukkah-krydderiet samt revet pecorino (brug 2/3 her). 
  7. Vend rundt med tahindressingen og smag til med salt og peber.
  8. Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. 
  9. Fordel resten af dukkah-krydderiet på fileterne, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. 
  10. Dryp lidt god olivenolie over og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 8-10 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel brøndkarsen over fisken til sidst, og drys med de ristede solsikkekerner samt den sidste pecorino, som rives over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?