0
Dukkahbagt mørksejfilet med salat af violette vitelotte kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner og brøndkarse

Dukkahbagt mørksejfilet med salat af violette vitelotte kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 

  1. Rør en dressing af lige dele tahin, olivenolie og vand og smag til med citronsaft og lidt sukker/honning
  2. Kom solsikkekerner i et ildfast fad, og drys med lidt olivenolie samt fint salt. 
  3. Rist kernerne gyldne i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Knus eller hak dem groft
  4. Kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand, pil dem, bræk dem i rustikke stykker og vend dem sammen med lidt salt og citronsaft. Sæt dem til side. 
  5. Soigner og skyl kålet, fjern de yderste blade samt stokken og snit kålet, så fint du kan. 
  6. Bland de kogte kartofler og den rå kål sammen med halvdelen af dukkah-krydderiet samt revet pecorino (brug 2/3 her). 
  7. Vend rundt med tahindressingen og smag til med salt og peber.
  8. Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. 
  9. Fordel resten af dukkah-krydderiet på fileterne, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. 
  10. Dryp lidt god olivenolie over og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 8-10 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel brøndkarsen over fisken til sidst, og drys med de ristede solsikkekerner samt den sidste pecorino, som rives over retten.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?