0
Dukkahbagt rødspætte med salat af blå congo kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner

Dukkahbagt rødspætte med salat af blå congo kartofler, savoykål, ristede solsikkekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tahincitron
1 min.
Dressing:

Rør en dressing af lige dele tahin, olivenolie og vand, og smag til med citronsaft og lidt sukker/honning.

solsikkekerner
5 min.
Ristede solsikkekerner:

Kom solsikkekerner i et ildfast fad, og drys med lidt olivenolie samt fint salt. 

Rist kernerne gyldne i ovnen ved 175 grader i 10-12 min. Knus eller hak dem groft.

blå congo kartoflerpecorino romanosavoykålsolsikkekerner
10 min.
Salat af blå congo kartofler, savoykål:

Kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand. Pil dem, bræk dem i rustikke stykker, og vend dem sammen med lidt salt og citronsaft. Sæt dem til side. 

Soigner og skyl kålen, fjern de yderste blade samt stokken, og snit kålen, så fint du kan. 

Bland de kogte kartofler og den rå kål sammen med halvdelen af dukkah-krydderiet samt revet pecorino (brug 2/3 af både dukkah og pecorino her). 

Vend det hele rundt med tahindressingen, og smag til med salt og peber.

rødspættefiletdukkah
20 min.
Fisk:

Fold fileterne på midten, og krydr dem med salt og peber. 

Fordel resten af dukkah-krydderiet på fileterne, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. 

Dryp lidt god olivenolie over, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 6-8 min.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Drys med de ristede solsikkekerner samt den sidste pecorino, som rives over retten.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?