0
Durum-rulle med ”kebab” af Hopballe-kylling med salatat Baqduness wa Bassal & tahin-yoghurt dip

Durum-rulle med ”kebab” af Hopballe-kylling med salatat Baqduness wa Bassal & tahin-yoghurt dip

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerkebab krydderihvidløg
1 min.
Kylling del 1:

Kom kyllingestrimlerne i en skål, og vend dem med salt, peber, finthakket hvidløg og shawarma krydderierne (gem lidt i en skål til senere). Vend rundt, og lad kødet marinere i 5 min. 

græsk yoghurt, 10%citrontahin
5 min.
Yoghurtdressing:

Rør yoghurten med tahin, citronskal (KUN det gule) og lidt citronsaft. Smag til med lidt sukker, salt og peber.

Lad gerne dressingen trække i 10 min.

rødløgbredbladet persillecitron
15 min.
Salatat Baqduness wa Bassal

Rødløg skæres i tynde skiver (brug et mandolinjern), og vendes med lidt citronsaft.

Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft.

Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie, og smag til med salt, citron og friskkværnet sort peber.

hjertesalat
20 min.
Salat:

Skyl hjertesalaten, og skær den rustikt ud.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
30 min.
Kylling del 2:

Varm en wok eller pande op, så den er så varm, at det er lige før den ryger. Kom lidt neutral olie på, og steg kyllingestrimlerne et par min., til de lige netop er gennemstegte. Krydr evt. med lidt ekstra salt. 

Tortilla hvede wraps - bløde
35 min.
Wraps:

Varm wraps i en 250 grader varm ovn i 1-2 min., eller rist dem på en brødrister.

40 min.
Anretning:

Fyld de varme wraps med kylling, og giv dem evt. et ekstra drys krydderi, hvis du kan lide det lidt stærkt. Fyld med dressing, salat og persillesalat, og rul dem stramt op.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?