0

Durumbagt skærisingfilet med soltørret tomatpesto og middelhavsgrønt med kapers, oliven og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Durumsmel

Fremgangsmåde

Grøntsagsbund: Skær alle grøntsagerne (aubergine, squash, løg, peberfrugter og bladselleri) i små tern på ca. ½ cm - men hold dem adskilt - og hak hvidløg og oliven fint. Rist imens pinjekernerne på en stor tør pande. Tag pinjekernerne af panden, når de er færdige. Varm en god sjat olie rigtig godt op på panden og kom auberginerne på. Rist til de er flot gyldne og tag dem af med en hulske. Læg løg, hvidløg og squash på panden og rist ved høj varme til de begynder at tage farve. Kom dem over til auberginerne. Hæld lidt ny olie på panden og rist så bladselleri og peberfrugt til de lige er møre - men stadig flot grønne. Kom aubergine mv. tilbage på panden, vend oliven, kapers, pinjekerner, balsamico (du kan også bruge hvidvinseddike) og sukker i og varm det hurtigt igennem. Smag til, drys med hakket persille og server straks.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr dem med lidt salt og peber. Læg dem på en række med kødsiden nedad og smør skindsiden med et lag tomatpesto. Rul fileterne sammen om pestoen og fæstn dem med en tandstikker. Vend dem grundigt i durummel tilsat lidt salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min. til rullerne lige er gennembagt. Fjern tandstikkerne og dryp det smeltede smør over fiskene lige inden servering.

Server sammen med en sprød grøn salat og en valgfri kold eller varm sauce - fx en klassisk lys fiskesauce, en cremet tomatsauce eller en tzatziki.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.