0
Durumstegt mørksejfilet med marineret salat, hjemmelavede brødcroutoner og nye kartofler

Durumstegt mørksejfilet med marineret salat, hjemmelavede brødcroutoner og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hjemmelavede brødcroutoner: Skær brødet i tynde skiver, dyp eller vend dem i olie og krydr med salt og peber. Bag dem på bagepapir i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min. (til de er gyldne og sprøde). Del skiverne i 2 trekanter og anret dem ovenpå salaten.

Salat: Salaten skæres i mindre stykker og blandes med hele blade af basilikum og persille samt peberfrugten, der er skåret i tynde strimler.

Dressing: Rør en dressing af cremefraiche, finthakket rødløg, salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Fisk: Skær fileten i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Krydr med salt og peber og vend fisken i durummel eller alm. hvedemel. Stykkerne steges i olie på en pande i ca. 5-6 min. (til de er gyldne og sprøde).

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 8 min. Dræn vandet fra og vend dem i smør og godt salt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?