0
Dybstegt hvillingfilet med hjemmelavede pommes frittes og purløgscreme

Dybstegt hvillingfilet med hjemmelavede pommes frittes og purløgscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hjemmelavede pommes frittes: Start med at opvarme olien (brug majs- eller vindruekerneolie). Den er klar, når det syder omkring en tændstik. Skær kartoflerne i stave og steg dem i olien i ca. 10 min. indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og krydr med salt. Alternativt kan kartoflerne bages i en 200-220 grader varm ovn i ca. 25 min.

Dybstegt fiskefilet: Start med at lave dejen til fiskene: Øl, mel, æg, lidt salt og peber piskes sammen (dejen skal i konsistens være som tyk pandekagedej). Del fileterne på langs i passende stykker. Vend fisken i dejen og læg dem ned i olien. Steges indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og krydr med salt. Fisken kan også steges på en pande med godt med fedtstof - ca. ½ cm varm olie i panden.

Purløgscreme: Cremefraiche, yoghurt, klippet/hakket purløg, sennep og knust hvidløg (efter behag) røres sammen og smages til med salt og peber.

Server retten sammen med en frisk salat.

Kommentarer og forslag til opskriften