0

Dybstegte ål med soja, salat og avokado

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Avokado: Halver avokadoerne, befri dem for skal og sten og skær kødet i skiver. Anret dem flot på et fad og dryp med lidt limesaft. Hak renset chili og hvidløg fint og rør det med 1 spsk. olie, 1-2 spsk. limesaft, salt og peber og smag til – den må gerne være syrlig, så den kan give modspil til den ”fede” ål. Dryp dressingen over avokadoskiverne og drys med friskhakket koriander.

Ål: Skær ålene i 8 cm lange stykker og dup dem tørre. Kom olie i en lille kasserolle til det dækker bunden med 2½ cm og dybsteg ålestykkerne på begge sider til de er gyldne – læg ikke mere end 3-4 stykker i gryden ad gangen. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kom 5 spsk. af olien over i en sauterpande og tilsæt soja, farin og sherry. Kog det op, læg ålestykkerne i og lad dem sautere 2-3 min. til væden er kogt ind om fisken – vend flere gange undervejs. Skyl imens salaten, slyng den tør og pluk den i mundrette bidder. Bred salaten ud på et fladt fad, anret ålen ovenpå og drys med de ristede sesamfrø.

Server straks sammen med jasminris og lynstegte grøntsager.

Kommentarer og forslag til opskriften